Als Jeugdraad vinden wij dat de jeugd te weinig gehoord werd in het debat rond de heraanleg van de Markt. Wij, de jongeren van vandaag, zijn de volwassenen van morgen en dus moeten ook wij onze zeg kunnen doen over dit belangrijke dossier.

Wat houdt onze actie concreet in? Wij zullen een deel van de Markt vrijmaken om daar een vernieuwde Markt te creƫren die in de toekomst misschien wel verwezenlijkt kan worden. Een groot terras, wat groen, wat speelruimte. Ook zullen jullie kunnen zien hoe de Markt er vroeger uitzag.

De Marktactie gaat nu zaterdag, 20 april, door tussen 11u en 17u. De flyers die wij verspreid hebben en waarop jullie jullie mening konden geven, worden dan terug ingezameld en overhandigd aan het stadsbestuur. Kan je zaterdag niet aanwezig zijn, maar wil je toch je mening geven, contacteer ons dan op jeugdraad@oudenaarde.be of tweet met de hashtag #marktactieoudenaarde.

Wij willen ons actie ook aangrijpen om de verkeersonveiligheid op de Markt aan te kaarten. Wie heeft als fietser nog geen onveilige situaties meegemaakt toen hij/zij rond de Markt fietste? Om dit probleem onder de aandacht te brengen, plannen wij een fietstocht rond de Markt. De bedoeling is om met zoveel mogelijk fietsers achter elkaar rond de Markt te fietsen. Hiervoor doen wij een beroep op jullie. Op 20 april zouden we met alle fietsers willen verzamelen om 14.45u op het Tacambaroplein. Van daaruit zullen wij jullie begeleiden naar de verschillende invalswegen van de Markt om zo de Markt te komen opgefietst.

Indien jullie nog vragen hebben, aarzel dan niet om ons te contacteren via Facebook, Twitter of jeugdraad@oudenaarde.be. Om het debat ook online te voeren, hebben wij reeds de hashtag #marktactieoudenaarde gelanceerd. Zo kunnen jullie ook online jullie mening doorgeven.