Welkom bij de WOIO-geocache van Jeugdraad Oudenaarde!

In 2014 was het honderd jaar geleden dat de eerste wereldoorlog (WOI) begon. Om dit ook voor Oudenaarde (en in het bijzonder de Oudenaardse jeugd) niet onopgemerkt voorbij te laten gaan, sloeg een werkgroep binnen het dagelijks bestuur van de jeugdraad de handen in elkaar.

Vele vergaderingen resulteerden uiteindelijk in een eigen geocache: een zoektocht langsheen 7 Oudenaardse plaatsen die elk een eigen verhaal te vertellen hebben over de periode 1914-1918. Zoals u zal merken, verzorgden we bij de locaties ook filmpjes met historische achtergrond en hier en daar zelfs een re-enscenering.

Het spreekt voor zich dat het deelnemen aan de geocache gratis is. Ook de manier waarop staat u vrij. We geven alvast even mee dat u per fiets mag rekenen op zo'n 21 km. Met de auto is het gemakkelijk meer dan 25 km.

Enkel naar de twee verste locaties zijn de verplaatsingen gedetailleerder beschreven. Locaties in en rond het centrum van Oudenaarde worden aan de hand van rebussen of foto's omschreven. Als bezoeker van onze stad kunt u zich in dat geval op het internet beroepen of de hulpvaardigheid van de Oudenaardse locals testen.

Het Dagelijks Bestuur van Jeugdraad Oudenaarde wenst u alvast veel plezier met deze geocache!

De eerste locatie zit verscholen in volgende rebus:

Indien het paaltje met de QR-code daar verdwenen zou zijn, kunt u via deze link uw tocht alsnog verder zetten.


In bijlage vindt u een kort overzicht van de geschiedkundige info die gebruikt werd bij het uitwerken van de geocache. Het grootste deel ervan zit verwerkt in de filmpjes, u hoeft het dus niet door te nemen om de geocache te kunnen starten. Het document is eerder gericht naar organisatoren van groepsuitstappen die graag al een beeld zouden krijgen van waaraan ze zich kunnen verwachten. Uiteraard kunnen zij de geocache ook reeds 'virtueel' doorlopen door via de links onderaan de volgende pagina's telkens naar de volgende locatie te navigeren.